Ice Skating Land 冰天雪地
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ice Skating Land 冰天雪地

玩花式溜冰, 冰上曲棍球或是對溜冰有興趣的朋友都歡迎你們多D來呢個討論區留言,在這個主題內分享溜冰的樂趣和經驗。記得多D入來呀^o^

請新會員登記後,在"個人資料">"偏好設定"中,把"語系設定 :"設定為"繁體中文"

您沒有登錄。 請登錄註冊

有冇人知.......

5 posters

向下  內容 [第1頁(共1頁)]

1有冇人知....... Empty 有冇人知....... 周五 五月 22, 2009 10:13 pm

交叉

溜冰新手

有冇人知又一間野買刀有冇得信用卡分期?'我想買把刀 Razz

2有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周六 五月 23, 2009 2:03 am

Superboy

Superboy
系統管理員

交叉 寫到:有冇人知又一間野買刀有冇得信用卡分期?'我想買把刀 Razz
係冇ga.............
但是好多銀行信用卡都有做貸款ga......

http://iceskland.longluntan.com

3有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周六 五月 23, 2009 4:25 pm

silviaay_927

溜冰好友同盟副會長

交叉 寫到:有冇人知又一間野買刀有冇得信用卡分期?'我想買把刀 Razz
我記得應該冇..
你又換鞋丫? 我都係時候要換啦..>w<"
唉.... 又有排痛= ="

4有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周日 五月 24, 2009 1:50 pm

交叉

溜冰新手

silviaay_927 寫到:
我記得應該冇..
我想買刀咋,我把刀唔夠用
What a Face

5有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周日 五月 24, 2009 9:34 pm

溜冰好友同盟副會長

交叉 寫到:
我記得應該冇..
我想買刀咋,我把刀唔夠用
What a Face
唉.. 大家咁話啦= ="
你而家學緊...??

6有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周一 五月 25, 2009 9:10 pm

交叉

溜冰新手

fs.5
Camel Spin
又一係咪唔做得?

7有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周一 五月 25, 2009 10:58 pm

Superboy

Superboy
系統管理員

交叉 寫到:fs.5
Camel Spin
又一係咪唔做得?
除了Camel Spin    
仲有Backward Arabesque、Camel-Sit-Upright Spin呢D都是唔得。

http://iceskland.longluntan.com

8有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周二 五月 26, 2009 10:44 am

溜冰好友同盟副會長

Camel Spin
又一係咪唔做得?
係..
仲有backward spiral 都唔得..
但我做backward Y-spiral 好多時都冇人管...:p

9有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周二 五月 26, 2009 6:25 pm

manvela

manvela
溜冰新手

Camel Spin
又一係咪唔做得?
係..
但我做backward Y-spiral 好多時都冇人管...:p
你平時點拉跟拉到可以做到backward Y-spiral架???

10有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周二 五月 26, 2009 10:52 pm

Superboy

Superboy
系統管理員

manvela 寫到:
Camel Spin
又一係咪唔做得?
係..
你平時點拉跟拉到可以做到backward Y-spiral架???
只有一個方法。拉筋

11有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周三 五月 27, 2009 5:30 pm

manvela

manvela
溜冰新手

我知要拉筋,,,點拉法先做到,,,我已經日日拉緊一字馬-_-....但係都做唔到一字馬= =

12有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周三 五月 27, 2009 8:44 pm

bennybun

溜冰新手

manvela 寫到:我知要拉筋,,,點拉法先做到,,,我已經日日拉緊一字馬-_-....但係都做唔到一字馬= =

我唔知有無錯架:p
不過依我所知做backward Y-spiral 唔一定要拉到一字馬既
你可以試下壓腿 即係坐係地下做體前彎 開頭雙腳做比較難 你可以試下拉單腳先
例如左腳屈膝右腳伸直 平放地下 壓條腰落去
唔知你明唔明呢XDXD

如有錯請指教指教

13有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周四 五月 28, 2009 12:57 am

Superboy

Superboy
系統管理員

bennybun 寫到:
manvela 寫到:我知要拉筋,,,點拉法先做到,,,我已經日日拉緊一字馬-_-....但係都做唔到一字馬= =

不過依我所知做backward Y-spiral 唔一定要拉到一字馬既
你可以試下壓腿 即係坐係地下做體前彎 開頭雙腳做比較難 你可以試下拉單腳先
唔知你明唔明呢XDXD

如有錯請指教指教
但是佢連做最普通的飛機都幾乎仆街。

14有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周四 五月 28, 2009 8:24 am

manvela

manvela
溜冰新手

Superboy 寫到:

唔知你明唔明呢XDXD

如有錯請指教指教

使唔使咁直接-_-,,,我知我廢.....=_=+

15有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周四 五月 28, 2009 3:57 pm

溜冰好友同盟副會長

唔知你明唔明呢XDXD

如有錯請指教指教
呢個方法唔錯唔錯..
但體前彎訓練既係腰至大腿的柔軟度.
而Y-Sprial 要的係大腿與大腿之間個個柔軟度.
所以練大字馬同一字馬會有一定既幫助.. 但又唔一定要做到既..=]
當然.. 練體前彎都會有用啦=]

16有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周四 五月 28, 2009 3:59 pm

溜冰好友同盟副會長

唔知你明唔明呢XDXD

如有錯請指教指教
咁佢未學到呢個level , 掌握唔到當中既技巧就當然會跌啦.
佢慢慢學到上去就得架啦...

17有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周四 五月 28, 2009 4:00 pm

溜冰好友同盟副會長

manvela 寫到:

唔知你明唔明呢XDXD

如有錯請指教指教

使唔使咁直接-_-,,,我知我廢.....=_=+
唔好咁唸.. 你未學到上去姐=] Smile

18有冇人知....... Empty 回復: 有冇人知....... 周五 五月 29, 2009 1:42 am

Superboy

Superboy
系統管理員

唔知你明唔明呢XDXD

如有錯請指教指教
咁佢未學到呢個level , 掌握唔到當中既技巧就當然會跌啦.
佢慢慢學到上去就得架啦...
但是也不要強行為了諗住要練到Backward Y-Sprial而去練

回頂端  內容 [第1頁(共1頁)]

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章